Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Lelaki Ini Ada Hobi Suka Cabut Bulu Hidung Sehinggalah Satu Hari Dia Akhirnya…..

| June 7, 2016 | 1 Comment

Lelaki Ini Ada Hobi Suka Cabut Bulu Hidung Sehinggalah Satu Hari Dia Akhirnya….. PERHATIAN LELAKI! Jangan SESEKALI cabut bulu hidung anda, lihat apa terjadi kepada hidung lelaki itu.. betul­ betul MENGERIKAN !! | Bercerita pasal bulu, hari ini penulis ingin kongsikan bahaya mencabut bulu hidung. Mencabut bulu hidung mungkin pada anda adalah perkara biasa­ biasa saja, atau mungkin sudah menjadi rutin harian anda, apa lagi kalau bulu hidung sudah mulai terkeluar dari paras normal.

1

Malu lah kan! Mungkin ada yang tidak tahu akan bahaya mencabut bulu hidung boleh mengundang risiko besar di masa­masa akan datang.

Bulu hidung sebaiknya dipotong dengan gunting khusus, jangan dicabut kerana lebih berisiko menyebabkan jangkitan ataupun radang pada lubang hidung. Bulu hidung yang dicabut akan segera digantikan dengan bulu baru yang tumbuh di kelenjar atau liang roma. Seperti juga bulu­bulu di permukaan tubuh yang lain, bulu hidung juga mempunyai risiko tumbuh ke dalam lapisan kulit (ingrown nasal hair).

Akibatnya bila dah dicabut, ada risiko dijangkiti kuman dan bakal menyebabkan komplikasi hidung berdarah yang teruk. Hati-hati ya. Kongsikan pada yang lain. Semoga bermanfaat. KREDIT INFO KESIHATAN.

P.S. 1 – Inilah Hasil Campuran Cuka Jalen Dan Softener Daia Yang Buat Ramai Suri Rumah TERSEYUM !!!
P.S. 2 – Inilah VIDEO JELAS Detik Penyanyi Dangdut POPULAR Maut DIPATUK Ular. Memang NGERI !!!
P.S. 3 – Kenapa Semut TAK HURUNG Coklat Cadbury Terbiar. Puncanya Sgt MENGEJUTKAN !!!
P.S. 4 – Inilah Cara HACK Whatsapp Pasangan Anda Dengan MUDAH Yang Ramai Tak Tahu !!!
P.S. 5 – 10 GAMBAR Bukti Lukisan Lawak GILA GILA Tahun 1993 Kini Jadi KENYATAAN !!!

Tags: , , , , , , ,

Category: KESIHATAN

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Oh! MotoGP says:

    ok. selepas ini saya tidak mahu lagi membiasakan diri cabut bulu hidung. Cuma gunting untuk kasi trim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *