Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Saat Terakhir Suami Bersama Isteri.. “Rumah U Bau Wangi la Gee.. Tunggu Abang Ye”

| June 24, 2016 | 0 Comments

Saat Terakhir Suami Bersama Isteri.. “Rumah U Bau Wangi la Gee.. Tunggu Abang Ye” | Perkongsian daripada Aman Shah mengenai pemergian isteri beliau. -Alfatihah: “Warkah buat isteri….” Selamat Tinggal Dear.. Assalamualaikum U guys….

1

Hanya U guys dan me sahaja kini…..My Dear sudah meninggalkan I dan kita semua buat selama lamanya pada 2 April lalu, jam 9.55AM ketika I disisinya… Meninggalkan kita dan menuju pada tempat yang lebih baik, yang lebih selesa dan kini bersama sama di dalam kelompok orang orang yang mendapat keampunan Allah, Rahmat Allah dan kasih sayang dari Allah….. INSYALLAH… amin..amin..amin Ya Roballa’lamin..

Sehari sebelum itu, I banyak menghabiskan masa bersama Gee, berbeza dari hari-hari sebelumnya… Pelukan, ciuman kasih dari suaminya ini tak putus-putus I berikan… Sehingga pada solat Magrib, hati I berkata dengan jelas… “Lepas solat Isyak nanti pergi gunting rambut, kemas-kemaskan janggut tu, siap siap…” kata hati I. Memang I pergi menguruskan kata hati tu tadi tanpa tertanya tanya…

2

Balik sahaja ke rumah lepas tu I terus menghabiskan masa semula dengan Gee… Bila I usap dahinya I dapat rasakan Dahi Gee lembab, bukan berpeluh… Hati ni berdebar sebentar… Tanda-tandanya pemergian Gee jelas. I membisikkan kalimah shahadah berulang-ulang kat telinga Gee sehingga Gee tertido dengan tenanggggg sekali…

Keesokkan pagi bila I nak siapkan susu Gee pada waktu tertera di atas… Di depan mata I, Gee menarik nafas perlahan dan sungguh sungguh tenang 2 kali… kemudian segala galanya terhenti…. Ibaratkan Gee telah mengucapkan Selamat Tinggal buat selamanya di dunia ini pada I… Terus memeluk lembut dan erat Gee, I ucapkan kalimah kalimah yang sepatutmya, di iringi airmata yang tidak dapat di tahan tahan lagi…. Selesai I peluk Gee….. Wajah dan badannya bagaikan “glowing”… macam bercahaya lembut..! Dan sekali lagi I memeluk arwah Isteri saya kembali….

Segala urusan jenazah sangat mudah dan terasa cepat sekali, jam 3 petang solat jenazah di Masjid Rasah dan kemudian ke Makan Tuan Hj Said, Seremban. Hanya I yang menemani jenazah di dalam van ketika tu… Tiada apa yang dapat I katakan waktu itu… hanya sepi… Sampai sahaja di kawasan Makam, tiba-tiba bau wangi mula terasa dalam van tu… bila semakin hampir “Rumah” Gee, bau wangi semakin kuat..

3

Terus I berkata pada arwah..” Rupa rupanya U Dear tak sabar sabar nak ke rumah U yea..” Tersenyum I keseorangan apabila terasa di hati betapa bertuahnya U Dear di sisi Allah… Bila tiba di ruang lahat U, semua orang nampak betapa kemas dan kelihatan sangat bersihnya… Wajah U I buka kain kapannya untuk mencium tanah, sekali lagi sangat cerah dan ketenangan wajah U jelas kelihatan. Salam terakhir I bisikkan pada Gee dan I berkata… “Dear… awak tunggu saya yea, pasti I akan jumpa awak nanti..InsyAllah.” ……BERTUAH U Dear… INSYALLAH..

4

Perginya U Dear, meninggalkan perasaan rindu yang ikhlas di hati suami U ini…Selamat Tinggal Sayang… Subhanallah…. KREDIT FB Aman Shah via TheAlternatif.

P.S. 1 – Inilah Hasil Campuran Cuka Jalen Dan Softener Daia Yang Buat Ramai Suri Rumah TERSEYUM !!!
P.S. 2 – Inilah VIDEO JELAS Detik Penyanyi Dangdut POPULAR Maut DIPATUK Ular. Memang NGERI !!!
P.S. 3 – Kenapa Semut TAK HURUNG Coklat Cadbury Terbiar. Puncanya Sgt MENGEJUTKAN !!!
P.S. 4 – Inilah Cara HACK Whatsapp Pasangan Anda Dengan MUDAH Yang Ramai Tak Tahu !!!
P.S. 5 – 10 GAMBAR Bukti Lukisan Lawak GILA GILA Tahun 1993 Kini Jadi KENYATAAN !!!

Tags: , , , , ,

Category: TAULADAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *