Anak Aku Kena LELAH. Pemberian Nurse Pada Hari Tu Telah Buat Aku TERKEJUT !!!

| August 18, 2016 | 0 Comments

Anak Aku Kena LELAH. Pemberian Nurse Pada Hari Tu Telah Buat Aku TERKEJUT !!! | Terima kasih admin sebab approve cerita saya. Nama saya Rizalman. Saya ingin kongsikan cerita semasa anak perempuan saya, Qaseh berumur 2 tahun mengalami batuk dan lelah yang kuat sehingga terpaksa sedut dengan mesin Nebulizer seminggu sekali di hospital. Kasihan tengok. Doktor membuat rawatan sedut lendir, nebulizer, ubat-ubatan dan lain-lain. Selepas itu, kesihatannya alhamdulillah sihat.

1

Namun, bila umur 3 tahun lebih, Qaseh diserang lagi batuk lelah dan seterusnya muntah-muntah beberapa kali. Bila di bawa ke klinik, doktor beritahu ianya lendir dan batuk biasa. So doktor terus-menerus memberikan nebulizer kerana katanya bahaya bila kena semput. Oksigen boleh terhenti ke otak. Dari saat itu baru saya sedar yang anak saya ada penyakit semput. Bahaya juga.

“Bang jom kita bawa Qaseh ke hospital. Dapatkan 2nd opinion.” Isteriku memberi cadangan. Aku akur.

Kebetulan pada hari saya bawa Qaseh untuk sedut di hospital, ada seorang nurse simpati sangat melihat anak saya. Dia pun ceritakan pengalaman anak dia pun pernah mengalami situasi yang sama. Dia suruh saya cuba ubat kampung. Sebagai alternatif. Dia hadiahkan pada saya satu botol minyak kampung tradisional, mana tahu minyak ini sesuai dengan anak awak, katanya. Sebab sebelum ini anak dia pun pakai minyak ini. Alhamdulillah dah tak semput lagi.

Tanpa fikir panjang sebab terlalu risau dengan kesihatan anak saya ketika tu, saya ambil.

“Berapa ringgit minyak ni kak ?” Aku bertanya. Kakak nurse tu kata takpe, percuma ja. Dia kata pakai la dulu.

Dipendekkan cerita dalam masa seminggu secara istiqamah saya pakai pada anak saya, setiap kali lepas mandi. Pakai di dada, leher, tengkok, belakang dan tapak kaki. Aku terkejut. Mana taknya, Alhamdulillah lelah Qaseh semakin berkurang. Dari seminggu sekali anak saya datang lelah, kini beransur ke sebulan sekali dan kini Alhamdulillah sudah semakin pulih sepenuhnya, dan tak perlu lagi ke hospital untuk sedut gas dengan mesin Nebulizer. Syukur sangat-sangat kepada Allah kerana minyak ini sesuai dengan anak saya.

Saya datang kembali hospital nak mencari semula kakak nurse tu tapi tak berjumpa pulak. Yelah nak ucapkan terima kasih. Alhamdulillah anak saya sudah baik sepenuhnya dari batuk dan lelah (asma) yang teruk. Yang penting kita sebagai ibu bapa jangan putus berusaha berdoa dan ikhtiar untuk pastikan anak-anak kita sihat sejahtera.

Masa Qaseh kena lelah dulu memang tak sanggup nak tengok, muntah-muntah hinggakan terpaksa letak mangkuk di tempat tidurnya. Apa-pun saya nak ucapkan jutaan terima kasih Nurse itu sebab kenalkan saya minyak tradisional ini (kalau dia baca). Saya cari minyak ni di google dan berjumpa. Herba Penawar Asma. Sekarang minyak ini wajib ada dalam rumah saya. Paling tidak pun 10 botol utk semua anak-anak. Kerana minyak ini sesuai untuk bayi baru lahir hingga ke peringkat dewasa.

P/S: Minyak Akar Kayu Lelah Atau Asma Ini Dijamin Halal Dan Selamat. Kerana Ianya Diproses Oleh Seorang Pakcik Di Kampung Yang Sentiasa Mengamalkan Perubatan Tradisional Asli. Jika berminat untuk dapatkan minyak ini boleh hubungi Pn Dila 013-3464556. Kat Puan Dila la saya selalu beli stok untuk keluarga kami. Hanya RM39.00 sahaja sebotol. Semoga manfaat. Syukran! Rizalman Bangi.

2
3
Maklumat lanjut boleh layari FB Minyak Herba Penawar Asma (LINK)

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , , , ,

Category: KESIHATAN

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *