Harapan PILOT Kaya Nk Kahwin MUSNAH. Apa Yang Keluarga Perempuan Minta Memang MELAMPAU !!!

| August 29, 2016 | 25 Comments

Harapan PILOT Kaya Nk Kahwin MUSNAH. Apa Yang Keluarga Perempuan Minta Memang MELAMPAU !!! | Aku harap admin approve confessor ni sbb ini iktibar berguna utk yg belum berkahwin spya jgn perjudikan masa depan dengan orang yg salah . Ini bukan cerita aku tapi kenalan aku…Aku gelarkan yg lelaki ni Amir & perempuan tu Mira lah yer supaya sng nak cerita.. Ni nama samaran jer..

1

Ok, si Amir ni mmg sdg mencari calon nk buat bini sbb umur pun dah cecah 30tahun.. dia pun suka budak2.. kerja pulak memang dah masyuuk sesangat. Kerja pilot la katakan.. klu ikutkan, byk aje pramugari2 kat airport tu duk mengorat dia tp untuk buat bini dia nak cari perempuan yg bajet muslimah, xligat sangat & yg boleh duduk rumah je lepas khwin.. duit belanjer, shopping & spa ke dia tapau semua.. yg penting duk rumah jaga anak & jaga dia je..

Kisahnya bermula bila satu hari dia ternampak girl ayu tolong mak dia jual nasi lemak.. so start dari haritu, if X fly & ade kesempatan je mmg dia asyik singgah beli nasi lemak kat situ..and sebab dia ni pakai kereta harga ratus ribu so xsusah nak mengayat.. Parking depan gerai, bakal mak mertua senyum sampai telinga..

Tup-tup lepas 3-4 bulan tgk2 dah bertunang si Mira dan Amir.. Serius benarlah dia dgn pmpn tu.. Untung bebenor jadi pmpn cantik kan.. dan girl tu mmg cantik orang nyer..

Tapi konflik bermula masa diorg dua2 family nk discuss utk majlis kahwin..patutnya kahwin sebelum puasa aritu xsilap. Dan macam diorg ni dua2 org KL..So si Amir ni cakap better combine saje majlis, jimat sikit..n bolehlah dia buat grand2 kat hotel ke.. lgpun yg pmpn tu mmg mak ayah orang KL.. KL means keluar rumah je dah nampak KLCC dari jauh..bukan duk Banting Sepang Sabak Bernam ke.. So better combine je kan..Tapi yg bakal mak mertua n bakal ipar duai si Amir xsetuju..diorg nk buat jugak dekat rumah diorg plus 1 atau 2 lg kenduri dekat kampung halaman belah nenek2 diorang… Yela, time nikah nilah nk tunjuk kat semua org yg anak dara dia walau belajar xtinggi sgt tp boleh kahwin dengan orang kaya.. bakal menantu fly sana fly sini, banyak duit, berharta & segak bergaya pulak tu..

So si Amir ckp boleh buat kenduri seperti yang diminta… Then keluarga perempuan tu pun mintak duit utk kenduri tu semua dari si Amir sbb katanya diorg pun xde duit..eh eh, igt diorg ade duit sampai nk buat kenduri 2-3 tempat..rupanya nak paw si Amir jugak.. Amir pun ckp bolehlah dia bagi berapa belas ribu camtu kut selebihnya diorang tambahlah.. tapi diorg xpuas hati and cakap mana cukup camtu.. boleh2 kena bgi 20-30 ribu untuk cover kenduri kendara… Hmm banyak cantik diorang, yg majlis grand kat hotel tu si Amir tu jgk nk keluar berpuluh ribu. Bukan share2 duit pun.. Ko bajet anak ko doktor, lawyer, model atau instafamous ke nak kena keluar dekat 100k utk kahwin..

Amir pun tak puas hatilah sbb dia dah byk keluar duit sbb dia baru beli rumah yg harga nak cecah / dah cecah jutaan RM kat Selangor ni..punyerlah nak bagi anak bini selesa.. means si Mira ni cuci kaki je klu khwin dgn dia..xperlu susah tlg mak jual nasi lemak dah.. Last2 xde kata putus sebab family Mira nak jugak buat kenduri banyak2.. maybe dia fikir kalau jemput org taman atau kampung datang hotel nanti tak ramai yg datang.. So kenalah jugak buat dekat semua tempat supaya semua orang boleh datang kenduri & tengok bakal menantu diorang..Punyerlah nak show off..Maka terbongkarlah cerita2 yang sebelum ni yang diorang ade mintak duit si Amir utk buka bisnes lah..belum ape2 dah mintak itu ini..buruk perangai..

So diorang dua2 pihak berkeras dgn keputusan masing2..famili Amir ckp buat 1 tempat..famili Mira ckp kena buat kat byk tempat.. Last2 keluarga si Mira bagi tempoh beberapa bulan utk Amir kumpul duit..

Korang nak tau apa?? Jeng2.. Dalam proses bertenang utk kumpul duit tu, tiba2 si Amir decide putus tunang!! Hambek ko..Amir ckp belum ape2 dah tunjuk belangnya..esok dah kahwin mahu bengkok dia jd mesin ATM Mira & family si Mira.. Famili Mira pujuk2 & runding pun Amir tetap xnak dah dekat Mira.. so mybe Mira sekarang sedang menangis tak berlagu dek kempunan duk rumah mewah, Travel overseas & bajet princess pergi spa, shopping LV. Tamak sgt last2 langsung xdapat apa.. Kira okeylah si Amir tak kisah pun Mira & family Mira siapa berbanding dgn status dia.. Alih2 nak demand lebih2..

Moral of the story: Sesiapa yg ada dan situasi camni ke atau adik bradik camni ke..please jgn jd bodoh..Org gaji sebulan berpuluh K macam si amir pun xtahan, ko expect kalau gaji 2-3 ribu tahan ke kalau org jadikan ko mesin ATM.. lainlah kalau susah senang bersama tapi ni semua lelaki yg sediakan..byk cantik.. please jgnlah kahwin klu pasangan atau family pasangan korang camni..lepas kahwin kita perlu simpan duit nak beli rumah lah..anak sekolah..kalau asyik kena paw sampai ke tua tak boleh menyimpan..last2 botak kepala. Aset pun takde.. macamana nak bahagia.. kalau bakal bini tu gaji besar ada pelajaran takpe, ni belajar xtinggi mana.. memang xbantu sumbang duitlah..harap muka je cantik..So jangan jadi bodoh, perempuan kat luar banyak..please jangan hadap sangat dgn puak2 pengikis ni.. tak jadi kahwin xteruk mana pun berbanding bercerai bila dah ada anak..tolong jadi cerdik macam si Amir yer..sekian.– Harapan Bangsa via IIUM.

P.S. 1 – Inilah Hasil Campuran Cuka Jalen Dan Softener Daia Yang Buat Ramai Suri Rumah TERSEYUM !!!
P.S. 2 – Inilah VIDEO JELAS Detik Penyanyi Dangdut POPULAR Maut DIPATUK Ular. Memang NGERI !!!
P.S. 3 – Kenapa Semut TAK HURUNG Coklat Cadbury Terbiar. Puncanya Sgt MENGEJUTKAN !!!
P.S. 4 – Inilah Cara HACK Whatsapp Pasangan Anda Dengan MUDAH Yang Ramai Tak Tahu !!!
P.S. 5 – 10 GAMBAR Bukti Lukisan Lawak GILA GILA Tahun 1993 Kini Jadi KENYATAAN !!!

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , , ,

Category: REALITI HIDUP

About the Author ()

Comments (25)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. sigadisdesa says:

    Bagoslah tuh keputusan ‘amir’….Kalo nak lebih berkat nikah then buat kenduri doa selamat lagi afdal….^_^

  2. Aidah says:

    Alhamdulillah amir keputusan terbaik…

  3. rozanah says:

    Bgos amir buat mcm tu …klo sy pilih hati bkn pilih harta ….masih mencari jodoh….rozanah91 add my wechat nk yg ikhlas dri hati sampai ke hujung nyawa

  4. Amin says:

    That westerner call “Gold Digger”..

  5. Klik Saya says:

    Baguslah tu. Elok angkat kaki sebelum terkena.. Nasib baik family si mira tu tak mandrem main bomoh.. Lagi naya.. Org tamak selalu rugi..

  6. annamohamad says:

    tu la..xpandai nk hargai..cuba klau dia sama2 mudahkan ap yg wajib..xperlu nk grand2 even si amir berduit pn..kn dh melepas..bak cini no amir tu..hehehehe..

  7. Wanz says:

    u make a right decision amir!!! kalo nk abiskn duit utk majlis kenduri, pastu lps nikah nant nk cari duit cmne. time tu laa nant timbul ungkit mengungkit serba tak cukup. tak pasal2 bercerai… moral of the story, lelaki ni pk jngka masa pnjg, kebahagian b’pnjgn. so, pd psngn yg ade diluar sana pls support each other. insha’allah bahagia… aminnn…

  8. Ksoelendj says:

    Perangai betina sekarang. Baca kes along cham. Lagi menyirap darah

  9. syuha says:

    Buat sderhana pn ok. Jnjy bhgia 🙂

  10. gg mak kau hijau says:

    bagus , padan muka si mira dan keluarganya yang poyo lagi whisker ( makanan kucing ) … lol … harap2 bende nie tak jadi macam saya . susah la kawin nie , kalau miskin orang taknak , yang nak pon tak sioman sebab kawin ngan orang miskin takde job … pastu kalau kaya nak mampos takut tak dapat cinta sejati sebab perempuan atau laki asyik dalam otak ..woo awek/pakwe aku kaya … saya rasa yang paling bagus ialah sekufu ( sama taraf ) kaya kawin dengan kaya sebab dah kaya tak kisah pasal duit … miskin kawin dengan miskin atau miskin tak payah kawin sebab haram kalau tak mampu ( nafkah zahir dan batin ) … so yeah … for mira … fck off … the end

  11. gg bapak kau biru air laut says:

    kepada amir …kawin dengan anak yatim jer sonang . tapi jangan yang bangang nak mampos sudah .

  12. Eddd says:

    Masih single lagi ke amir??? Heheh… Amir ajo saya bek kpl terbang boley?

  13. ML says:

    Hahahah sama macam saya…umah pun pakai pokok buat tiang..demand mcm artis..cancel sudah x heran pun..banyak lagik lebih baik..

  14. Fiqa says:

    Xfaham la skrg..dah nme rezeki allah bg, tp lebey2..sanar ye xik *amir*.smoge dpt bertemu jodoh dgn org yg solehah

  15. Fiqa says:

    Xfaham la skrg..dah nme rezeki allah bg, tp lebey2..sabar ye cik
    *amir*.smoge dpt bertemu jodoh dgn org yg solehah

  16. Syai says:

    Bagus la tu fikir cam tu.. Yg Mira tu X Gitau ke family dia Jgn melampau sgt..adesshh..aq plak yg malu sbg pompuan.. Pls la.. Ok la tu Amir X memilih pasangan..apa2x pun nova Amir n Mira dpt pasangan yg baik2x nnti..amin

  17. Fatin azhar says:

    Kecian amir.. hahhahah uh la nk segak2 sgt.. kan masalh mcm2.. hahahha tetiba jak aku ni..

  18. zilaapple says:

    itulah…sape suh tamak,xbersyukur dgn rezeki yg Allah bg..kan xpasal2 dh melepass..

  19. anuar says:

    Moral of the story,jgn ko hingat crew2 kat airport tu xda yg ala2 muslimah n baik hati hokay… n tak payah lah ko nak menunjuk or show off sgt dgn apa yg ko ada… tu makan dia… jgn judge org dgn luaran jer lah… belom tentu yg tersipu sipu ala gadis melayu terakhir tu baik… silap2 dalam jin ada duduk…

  20. Lya says:

    Keputusan yang bijakk!!!!!

  21. Miezakamaruzaman says:

    Good job amir.. jadilah seperti amir..

  22. Lisasurihana says:

    Amir, kahwin dengan saya jelah. Dah 3 tahun single ni. Mak Jah saya sibuk duk suruh tunang la, bila nak kahwin la. Calon pun takdak. Nah bu Jah, nak kasi pilot sorang. Ok tak.

  23. Melati says:

    Bgtw sipulan, mak sy ckp klu bt doa selamat je pun dah ok. Haha. Sila meninggal

  24. hana says:

    saya selalu berangan nak dapat husband pilot tapi dengan package yg tak ada mcm pramugari tu so i just keep dreaming… and never give up making dua. i believe Allah will say Yes or Later…. pray for me my dream will come true

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *