Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Hospital Terbakar. Pesakit Ni Dedah Tindakan MENGEJUTKAN Nurse Yang Buat Ramai TERPANA !!!

| October 26, 2016 | 0 Comments

Hospital Terbakar. Pesakit Ni Dedah Tindakan MENGEJUTKAN Nurse Yang Buat Ramai TERPANA !!! | Ketika itu pelatih sedang berbaring di katil bilik rawatan, Wad Timur 3, staff nurse sedang membuat pemeriksaan degupan jantung bayi dan mengambil tekanan darah. Kepala cuma ditutup dengan tuala. Tiba tiba, terdengar siren dan kelihatan asap tebal memasuki ruang wad.

1

Terus semua pesakit diarah turun melalui tangga dari tingkat 3 ke lobby. Berjalan perlahan lahan bersama sama pesakit lain. Selepas berkumpul di lobby, barulah mereka diarahkan ke Klinik Perbidanan dan Sakit Puan (O & G ).

Terima kasih kepada semua staff, sukarelawan yang membantu menyelamat pesakit pesakit.

Pukul 3.45 petang, kami mendapat panggilan telefon untuk menjemput pelatih pulang buat seketika. Pelatih mengalami masalah pendarahan kerana kedudukan uri di bawah. Alhamdulillah, pelatih kami selamat, pulang dengan pakaian wad, menyelamatkan diri sehelai sepinggang sahaja. Segala barang barang ditinggalkan.

Satu yang saya kagum, staff nurse masih sempat menyelamatkan fail fail pesakit. Pelatih ini menunjukkan buku merahnya pada saya, ada summary discaj lagi. Ada buku merah rawatan ibu mengandung bermakna fail fail lain pun turut dapat diselamatkan, dibawa bersama sama ketika menuruni bangunan. Terima kasih kepada semua staff bertugas. Tahniah!

Semoga Allah melimpahkan rahmatNya kepada semua petugas , staff nurse dan sukarelawan yang berusaha menyelamatkan pesakit dan rekod pesakit serta barang keperluan utama.

Sekarang cuma seorang bayi dan ibunya yang masih tinggal di wad bayi A3. Keadaan bayi masih tidak stabil untuk dibenarkan di bawa pulang.

KREDIT Admin, Muna liza binti Ismail FB #BaitusSolehah

P.S. 1 – Kereta Alphard Ini Melanggar Seekor Lembu Di Melaka… Akibatnya Bakal MENGEJUTKAN Anda !!!
P.S. 2 – Jangan TERKEJUT Lihat Apa Yang Wanita Ini MAKAN Di Sebuah Restoran Mewah Di ‪‎ICELAND‬ !!!‬‬‬
P.S. 3 – TERKINI… Ustaz Terkenal Tanahair KANTOI Menyumpah Orang Ramai !!!
P.S. 4 – Jangan TERKEJUT Lihat Apa Yang Wanita Ini MAKAN Di Sebuah Restoran Mewah Di ‪‎ICELAND‬ !!!‬‬‬
P.S. 5 – PERNAH TENGOK 5 GAMBAR PROTON JEBAT INI ? MEMANG MENGANCAM !!!

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , ,

Category: KESIHATAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *