Bila Demam Aku Pi Klinik. Tindakan Doktor Tu Buat WAJAH Aku BERUBAH !!!

| December 8, 2016 | 0 Comments

Bila Demam Aku Pi Klinik. Tindakan Doktor Tu Buat WAJAH Aku BERUBAH !!! | Terima kasih admin sebab approve kisah aku ni. Nama aku Fatin. Umur baru nak masuk 17 tahun dok area Gurun Kedah. Kira baru je lepas SPM ni. Macam remaja-remaja wanita lain, aku memang nak cantik. AKu tak gemuk atau pendek atau hitam ke. Tapi satu masalah aku, muka aku ada banyak jerawat. Orang kata biasa la banyak jerawat masa remaja, tanda perubahan hormon dalam badan.

Tapi. Kenapa kawan aku si Aisyah tu muka dia takda jerawat. Menda dia sama je gila2 macam aku gak. So banyak la produk aku yang aku dah beli dan guna. Sabun vitamin la, colagen la, Qu cantek la, macam2 la. Beratus-ratus ringgit juga la “terbakar”. Semua tak berkesan. Eh ada la satu dua tu yang berkesan mengurangkan sket jerawat tapi still.. jerawat masih ada. Sian mak aku sebab duit dia. Huhu.

Nak dijadikan cerita satu hari aku demam. Dah dua hari makan panadol tak baik, mak aku bawa la pi klinik. Lepas doktor check-check semua, dia kata demam virus je ni. 2-3 hari lagi boleh elok. Sebelum kami nak berangkat balik, doktor tu tiba-tiba tanya pasal masalah jerawat aku. Yelah, dia tengok muka aku penuh jerawat huhu. Mungkin dia geli, atau perihatin atau ikhlas nak tolong. Apa2 la.

Pastu aku cerita la masalah jerawat aku yang dah bertahun-tahun ni sejak akil baligh. Pastu doktor tanya aku, kalau dia ada ubat jerawat, aku nak guna dak. Pastu aku pun tanya la doktor ubat jenama apa, sebab semua ubat atau produk jerawat dan cantik-cantik yang popular kat pasaran semua aku dah guna. Doktor tu kata, eh tak la. Ni ubat klinik.

Pastu mak pun tanya berapa harga. Terkejut gak kami. Harganya sangat murah. Biar betul doktor ni. Sedangkan produk ratus2 ringgit kat kedai pun tak mujarab ni kan pula ubat murah. Tapi mak memang dah kenal doktor tu. Selalu buat rawatan kat klinik tu. Mak cakap kenapa tak cuba je. Aku pun ye ye ja la.

Nak dijadikan cerita, lepas sebulan guna, memang ada perubahan kat muka aku ni. Jerawat semakin kurang. Kakak aku pun guna ubat doktor tu jugak. Cukup 3 bulan jerawat langsung takda. Terkejut gak aku. Yang paling terkejut adalah kawan-kawan aku. Semua tanya apa rahsia, produk mana la. Aku just bagitau aku dapatkan rawatan dari Poliklinik Mesra je. Harga sangat berpatutan. Memang doktor pantau setiap 2 minggu. Rasa syok sebab terasa macam ada jurulatih persendirian pulak.

Lepas ni takyah tanya. Pergi je kat Poliklinik Mesra kat Taman Ria Mesra II, Gurun atau call 04-461 5270. Info lanjut ada di bawah. Adios. KREDIT Fatin via PGK.

2
3
4

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , ,

Category: KESIHATAN

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *