Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Pakar Sejarah Temui PEDANG Berusia 2300 Tahun Yg Buat Ramai Org Kedah BANGGA !!!

| March 4, 2017 | 0 Comments

Pakar Sejarah Temui PEDANG Berusia 2300 Tahun Yg Buat Ramai Org Kedah BANGGA !!! | Sekumpulan saintis pakar sejarah telah menemui sebilah pedang yang masih berkilat di sebuah kubur purba di Xinuang China.

Pedang tersebut dikatakan dibuat ketika zaman peperangan 8 negara Dinasti Zhou pada tahun 475 BC dan 221 BC. Saintis masih pening dengan asal usul pedang tersebut.

Komen dari pengkaji sejarah Sungai Batu. Kemungkinan pedang tersebut berasal dari Qalaie (nama Kedah Tua). Pentarikhan radio karbon menemui relau besi tertua di Sg Batu bertarikh sekitar abad keenam sebelum masehi dan rekod sejarah mencatatkan besi dari Kedah dieksport ke serata dunia.

Adakah pedang ini salah satu hasil dan diperbuat dari besi Kedah/Qalaie? Tahukah anda besi mempunyai DNA yang boleh diselidiki dan dikenalpasti dari kawasan mana ia datang? Sama2 kita nantikan. Boleh baca artikel Engish di bawah. KREDIT Mirror UK.

P.S. 1 – Kereta Alphard Ini Melanggar Seekor Lembu Di Melaka… Akibatnya Bakal MENGEJUTKAN Anda !!!
P.S. 2 – Jangan TERKEJUT Lihat Apa Yang Wanita Ini MAKAN Di Sebuah Restoran Mewah Di ‎ICELAND !!!
P.S. 3 – TERKINI… Ustaz Terkenal Tanahair KANTOI Menyumpah Orang Ramai !!!
P.S. 4 – Jangan TERKEJUT Lihat Apa Yang Wanita Ini MAKAN Di Sebuah Restoran Mewah Di ‎ICELAND !!!
P.S. 5 – PERNAH TENGOK 5 GAMBAR PROTON JEBAT INI ? MEMANG MENGANCAM !!!

Tags: , , , , , ,

Category: AKHIR ZAMAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *