VIRAL Petua Putihkan Gigi Dengan Arang. Aku Pun Cuba La. Hasilnya Amat MENGEJUTKAN !!!

| March 13, 2017 | 0 Comments

VIRAL Petua Putihkan Gigi Dengan Arang. Aku Pun Cuba La. Hasilnya Amat MENGEJUTKAN !!! | Terima kasih admin sebab approve kisah aku ni. Nama aku Zul. Umur 28 tahun. Tak kahwin lagi. Aku ni perokok. Aku merokok sejak umur 15 tahun kot. Kira dah dekat 15 tahun merokok. Rasa semua sedia maklum kot kalau dah nama pun perokok, selain paru-paru yang tak berapa nak sihat gigi pun akan kuning.

Ya betul. Part gigi kuning ni yang paling aku tak suka. Al maklum la aku ni kerja jurutera. Rupa diri kena jaga beb, lebih2 lagi aku belum kahwin lagi ni. Aku kalau gosok gigi pagi dan malam paling kurang 15minit kot memberus. Huhu. Aku tau korang selalu berus tak sampai 5 minit dah sudah kan. Macam adik aku tu lagi la. Tak sampai seminit kot.

Nak dijadikan cerita. Sebab gigi kuning aku ni tak hilang2. Aku pun decide berhenti rokok 6 bulan lepas. Takyah aku nak cerita betapa azab nya proses nak berhenti rokok ni. Tapi memang aku dah berhenti. Alhamdulillah. Mak bapak aku pun tumpang gembira. Aku je tak berapa gembira lagi. Laaa pasai apa pulak.

Ye la aku berhenti sebab nak dapatkan gigi tak berapa kuning. Tapi dah 6 bulan dah ni gigi masih kuning. Aritu aku ada la terbaca artikel viral kat FB tentang petua gosok gigi dengan arang untuk putihkan gigi. Petua tradisional la. Tapi gila ke apa. Takkan aku nak sapu arang kat mulut. Lagi geli dari gigi kuning kot. Aku pun terus reject petua tu.

TAPI….. Tak lama lepas tu, entah rezeki dari Allah atau asbab Allah aku ternampak iklan produk serbuk arang untuk putihkan gigi. Namanya CarbonMint oleh Page Organichana (LINK). Nampak kemas je. Siap ada packaging yang menarik. Takde la selekeh macam ko kena tumbuk arang kat dapur tu sampai jadi halus. Ngeri beb huhu.

So aku pun order la nak cuba. Harga murah je tak sampai rm50. Sampai2 terus aku pakai. Tak sampai seminggu pakai, gigi aku takde la putih melepak. Tapi dah kurang kuningnya. Betul. Memang ada perubahan. Sampai kawan-kawan aku pun bertanya apa rahsianya. Hebat produk buatan tempatan ni rupa-rupanya. Jangan tanya aku lebih-lebih ye. Nak order produk tu boleh hubungi sms/call/whatsapp Puan Suhana 016 711 4112 atau boleh ke website Organichana. Jangan kata abang tak payung. Thanks admin sebab approve ye. Zul Ipoh Mali via IIUM.





PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , , , ,

Category: KESIHATAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *