Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Isu Baitulmaqdis. Ini KATA PEDAS Imam Besar Masjid Al-Aqsa Buat Jutaan Umat Islam TERKEDU

| December 10, 2017 | 0 Comments

Isu Baitulmaqdis. Ini KATA PEDAS Imam Besar Masjid Al-Aqsa Buat Jutaan Umat Islam TERKEDU | Saya Luv Islam – Selepas lama berdiam diri, akhirnya Imam Besar Masjid Al-Aqsa pula bangkit memberi sindiran pedas kepada umat Islam negara kejiranan lain yang banyaknya hanya duduk diam tak bertindak seperti Turki. Ikuti kemaskini berita tersebut.

SHEIKH SABRI MULA BERSUARA

Imam veteran Masjid Al-Aqsa dan bekas Mufti Besar, Sheikh Ikrima Sabri, berkata pada hari Jumaat bahawa negara-negara Arab terlalu sibuk berlawan satu sama lain untuk bimbangkan tentang Al Haram Al Sharif, Aljazeera.net melaporkan seperti dipetik dari Middle East Monitor.

Bercakap dalam khutbah Jumaat, Sheikh Sabri mengatakan bahawa Amerika melalui Donald Trump secara terangan umum Baitulmaqdis sebagai ibu kota Israel yang baru. Apa tindakan kita ?

Beliau mengatakan:

Ini bukanlah ujian bagi kami kerana pendirian kami, sebagai penduduk Jerusalem, sangat jelas, tetapi ujian bagi kehendak negara-negara Arab yang lemah secara diplomatik kerana perbalahan mereka terhadap satu sama lain.

IMAM 78 TAHUN NI PERNAH TERKENA PELURU GETAH ISRAEL

Imam Sabri telah terkena dua peluru getah yang dilepaskan oleh pasukan keselamatan Israel kerana beliau menentang tindakan yang dibuat oleh kerajaan Zionis terhadap penduduk Palestin.

Imam yang berusia 78 tahun itu berkata bahawa orang Arab sibuk membeli senjata “untuk membunuh satu sama lain.”

BACA NI : Isu Jurusalem. Ini Respon TEGAS China Buat Amerika Mula PENING

BACA NI : Dapat Call Direct Dari Trump. Ni KATA KERAS Raja Salman Buat Amerika TERKEDU

BACA NI : Inilah Surat Terbuka BERANI Tun Mahathir Kepada Negara2 Arab Buat Umat Islam SENTAP

SERUAN KEPADA DUNIA ISLAM

Di bawah slogan “Hari Kemarahan”, ramai pemimpin Palestin menyeru kepada umat Islam melakukan solat berjemaah berhampiran Masjid Al-Aqsa atau sekurang-kurangnya di pusat pemeriksaan Israel jika mereka tidak dapat melepasi.

Sementara itu, dalam satu kenyataan, Briged Al-Qassam, sayap bersenjata Hamas, telah memberi amaran bahawa serangan Israel terhadap Masjid Aqsa dan perangnya terhadap Jerusalem “akan membangkitkan bara di bawah abu dan menghidupkan kembali intifada Jerusalem”.

Sumber: Khalifah Mail Online via Laicikang

Tags: , , ,

Category: DUNIA ISLAM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *