Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Inilah 10 Gambar Dan VIDEO X7 Proton SUV Yang Buat Ramai Lelaki TERUJA

| February 2, 2018 | 1 Comment

Inilah 10 Gambar Dan VIDEO X7 Proton SUV Yang Buat Ramai Lelaki TERUJA | Saya Luv Islam – Selepas lama menunggu, akhirnya Proton terbuka hati untuk keluarkan model SUV nya yang ternyata buat ramai lelaki teruja. Lihat 10 gambar ni. Ada video lagi. Kongsikan.

SUV HASIL KERJASAM GEELY

Baru-baru ini telah tular di media sosial beberapa keping gambar SUV Proton yang pertama akan dilancarkan pada masa dan waktu yang tidak diketahui.

Apa yang diketahui umum projek tersebut adalah lantaran dari usahasama Proton dengan syarikat Geely dari China. Namun sejauh mana kesahihan rekabentuk akhir bagi SUV pertama Proton ini masih lagi menjadi tanda tanya ramai netizen.

Proton sebenarnya sudah lama mempunyai idea untuk membina SUV sebelum kedatangan Geely lagi namun ianya belum mampu direalisasikan. Namun apa yang pasti ianya masih boleh kita banggakan apabila SUV itu siap dilancarkan dan dipasarkan kelak.

REKAAN BERTARAF DUNIA

Lihat sahaja rekabentuknya yang mengancam sudah boleh kita fikir bahawa ianya rekabentuk moden yang akan meletakkan Proton satu tahap kedepan bersama-sama jenama pembuat kenderaan dunia yang lain.

Kami sertakan beberapa keping gambar sisi lain kenderan SUV pertama dari Proton ini untuk tontonan pembaca.

Rekabentuk SUV ini mungkin sedikit mirip model SUV dari Geely. Ianya adalah kebiasaan dalam dunia permotoran dunia. Sepertimana miripnya Daihatsu Xenia dan Toyota Avanza di Indonesia. Semoga kerjasama Proton & Geely ini mampu membuka buku baharu bagi industri permotoran di Malaysia.

VIDEO X7 SUV PROTON PERTAMA

GAMBAR-GAMBAR X7 SUV PROTON PERTAMA

Sumber : Saya Luv Islam via Encikhafiz

Tags: , , , , , , ,

Category: SEMASA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *