Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

11 Jemaah Tabligh Maut Kemalangan. Allahu. Ini Puncanya.

| June 22, 2018 | 2 Comments

Semoga Allah Ampunkan Dosa-Dosa Mereka Dan Masukkan Mereka Ke Dalam Syurga. Amin

11 Jemaah Tabligh Maut Kemalangan. Allahu. Ini Puncanya. | Saya Luv Islam – Sedih. 11 jemaah tabligh yang dalam perjalanan ziarah maut dalam satu kemalangan ngeri. Punca kejadian mengejutkan. Semoga Allah masukkan kalian ke dalam ke syurga. Aaamin. Al Fatihah.

LORI PIKAP BERTEMBUNG DENGAN LORI

Seramai 11 jemaah tabligh terbunuh selepas sebuah lori pikap yang dinaiki mereka bertembung dengan sebuah lori di Desa Pundu di Kalteng, Kalimantan Tengah semalam.

Jurucakap polis memberitahu, kemalangan berlaku pada jam 6 pagi (waktu tempatan) ketika 15 jemaah tabligh menaiki lori pikap berkenaan.

Kebanyakan mangsa yang maut dipercayai duduk di bahagian belakang lori pikap berkenaan ketika kemalangan berlaku.

Katanya, lori pikap itu bertembung dengan sebuah lori membawa muatan simen di kilometer 32 wilayah Pundu, Kotawaringin Timur sebelum terbakar.

“Kami masih menjalankan siasatan. Sebanyak 11 mayat sudah dikeluarkan dan empat mangsa yang cedera dibawa ke hospital Kasongan,” kata jurucakap polis, Yuda Setiawan yang dipetik Tribunkalteng.com.

Menurutnya, pemandu lori itu tidak cedera tetapi ditahan untuk siasatan lanjut.

DALAM PERJALANAN ZIARAH

Sementara itu, saksi memberitahu, lori pikap itu membawa jemaah tabligh dari Pontianak yang mahu menziarah makam seorang ulama, Habib Hamid di Banjarmasin, Kalimantan Selatan. AL FATIHAH.

Sumber: Harian Metro

Tags: , , , ,

Category: SEMASA

Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

  1. 11 Jemaah Tabligh Maut Kemalangan. Allahu. Ini Puncanya. – CantikNews | February 10, 2018
  1. Abijohann says:

    Allahuakhbar .. semoga roh kalian di angkat ke langit ke Tujuh.. Dan waris yang di tinggal kan dalam perlindungan Allah jua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *